Jeg er blevet spurgt om min egen opskrift på bacon-parmesan-kylling med pasta i spinatsovs.
Den kommer så her!
Ingredienser til 2 personer
2 kyllingebryster uden skind
1 pakke baconstrimler
Revet parmesanost
Lidt Arla TexMex revet ost
Fuldkornspasta til to portioner (det bestemmer du ud fra, hvor meget I plejer at spise)
4-5 kugler frossen spinat (IKKE flødestuvet)
Creme Fine 7% måske ca. 2dl.
Lidt muskatnød
Sæt ovnen på 200 grader varmluft
Steg kyllingebrysterne på panden på begge sider til de får en let gylden overflade (men de må ikke være brune).
Læg derefter kyllingebrysterne op i et ildfast fad og drys med parmesan ost. Bare lige til der er et tyndt lag på hver kyllingebryst.
Dæk derefter begge kyllingebryster med baconstrimlerne og drys med texmex-revet ost fra Arla (mener jeg, det er fra).
Prop fadet ind i ovnen og lad dem stå indtil osten er gyldenbrun - det plejer at ta' ca. 30 minutter. Når osten er gyldenbrun og baconstrimlerne er begyndt at bue opad, så plejer kyllingen at være helt perfekt og saftig.
Mens kyllingerne bliver færdige, ta'r du en kasserolle og hælder vand i, til bunden kun lige er dækket. Sæt kasserollen på lavt blus (1-2 på ovnen) Herefter hælder du 4-5 kugler frossen spinat (IKKE flødestuvet) i kasserollen og forsøger at røre lidt rundt i gryden til kuglerne er smeltede.
Både vand til pasta og smeltning af spinatkuglerne skal startes samtidig.
Sæt vand over til pasta - når vandet (som er saltet) er klar til pastaen, hælder du den i vandet og venter til den er færdig - hæld vandet fra.
Når spinaten er smeltet, krydrer du med et skvæt muskatnød, for at fremme smagsoplevelsen af spinaten - kombinér med creme fine 7% til sovsen har en konsistens, hvor den kan smides rundt i noget pasta uden at være for tynd.
Når vandet fra pastaen er hældt fra, kan du mikse spinatsovsen med pastaen.
Det smager fantastisk! Jeg har ikke noget billede ligenu, men lægger et op, næste gang vi får det herhjemme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar